10-2-2012

Eindelijk een moment om hier een stukje te schrijven van de vereniging. Vandaag een week geleden viel er een pak sneeuw waarmee een gedeelte van ons bestuur blij mee was. Nu konden ze immers de nieuw gemaakte schuiven proberen. Helaas konden ze niet de gehele baan rond rijden omdat donderdags er over de breedte van de baan nog een windwak lag die is `s nachts pas dichtgevroren met een ijsdikte van 3 cm. Hierover wat planken gelegd en met de hand (stoffer en blik) schoon gemaakt. Om 13.30 begonnen aan de baan en om 22.00 ur was alle sneeuw helemaal van het ijs af en de baan geveegd.

Wij als bestuur kunnen terugzien op een buitengewoon groot bezoekersaantal tot heden ca 5100 mensen die onze baan hebben bezocht. Op het hoogtepunt zaterdag middag toen de baan open ging stonden er 296 auto`s geparkeerd.

Ook de jeugd is aktief geweest met een schoolfeest op dinsdagmiddag terwijl een andere school van buiten het dorp op woensdagmorgen om 9.00 uur al aktief op de baan was. Deze school kon elders niet terecht omdat daar de baan om 14.00 uur pas open ging en niet `s morgens Bij ons is een ieder zeer welkom maar vooral de jeugd want die heeft toch de toekomst. Ook op afspraak `s morgens.

Over de kwaliteit van het ijs kunnen wij als bestuur niet veel zeggen en alleen maar luisteren naar de mensen. Van de rijders hoorden we alleen maar positieve geluiden dat het ijs van een buitengewone goede kwaliteit was en hoe we dat deden. Dat zeggen we lekker niet maar wel 2 of 3 x per dag vegen en `s avonds ( `s nachts) scheuren dichtgieten met kokend water.

Het bestuur IJSver DES Hellouw

WINTER 2010

Leave a comment