30-12-2010

Toen enkele weken geleden de winter inzette was er goede hoop op een vroeg ijsseizoen. De baan was netjes dichtgevroren met cà 3 tot 4 cm ijs. Echter er viel een sneeuwdek op van 10 cm dat, zoals een ieder weet als een deken werkt, hieronder vriest het niet. Ook konden wij er met ons materieel niet op om dit te verwijderen.

Vorige week tijdens een dooiperiode hebben we de baan weer ondergespoten van de 10 cm sneeuw was toen ongeveer 6 cm een natte drab. Dit is toen goed aangevroren maar wederom viel er een laag sneeuw op. Door het opbrenen van het water konden wij er toen wel met ons materieel op en op 2de kerstdag is de baan schoongemaakt en afgeschoven. De dag daarna is er gedweild.

De vorst laat ons verder in de steek en deze morgen is het ijs weer gecontroleerd waarbij bleek dat de bovenlaag te zacht was, je trapte er zo doorheen,. Gezien deze situatie vond het bestuur het onverantwoordelijk om de baan open te stellen. Het gevaar voor ongelukken is te groot.

Hierdoor kunnen wij op de veel gestelde vraag van Wanneer gaat de baan open geen antwoord geven. Mogelijk is de beste oplossing een periode van dooi, zodat de bovenlaag bestaande uit sneeuwijs verdwijnt, daarna een nieuwe droge vorst, een optie die wij niet in de hand hebben.

Leave a comment